maandag 17 augustus 2015

Binnenkort verschijnt tweede druk Inleiding Sport en Recht

In deze tweede druk is de tekst geactualiseerd en is er actuele jurisprudentie en wetgeving verwerkt. Tevens is een aantal oefenopgaven vervangen en toegevoegd. De invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) maakte het herschrijven van het hoofdstuk over arbeidsrecht noodzakelijk.

De toegenomen juridisering van de samenleving in combinatie met de steeds grotere financiele  belangen is in de sport duidelijk zichtbaar. Ook is de maatschappelijke belangstelling voor sport in de afgelopen jaren toegenomen. Die trends leiden ertoe dat er bij sporters, sportverengingen, sportbonden en andere bij de sport betrokkenen een toegenomen behoefte is aan juridische advisering en relevante juridische informatie. De sport kent veel, maar vooral ook veel verschillende juridische aspecten. Te denken valt aan het arbeidsrecht, het verenigingsrecht, het aansprakelijkheidsrecht, image rights, maar ook voor de sport specifieke regelingen op het gebied van doping.

De auteur heeft er bewust voor gekozen de voor de sportprofessional meest relevante juridische onderdelen te behandelen. Het boek streeft er op geen enkele wijze naar om alle voor de sport relevante juridische onderwerpen te behandelen.

 Inleiding Sport en Recht is geschreven met als doel om op een toegankelijke manier een begin van inzicht te verschaffen in de juridische aspecten van de sport. Op de website www.inleidingsportenrecht.nl is aanvullende informatie te vinden. Lezers die op de hoogte willen blijven van de meest recente ontwikkelingen op het terrein van sport en recht kunnen terecht op de blog van de auteur: http://sportenrecht.blogspot.nl.

Het boek is onder andere te koop bij Arko Sports Media

Geen opmerkingen:

Een reactie posten