donderdag 20 november 2014

Nieuw verschenen boek: "De regels van de sport". Vijftig actuele en opmerkelijke zaken uit het sportrecht 2013

Na zijn succesvolle boek “Rechters als scheidsrechters is meester Vrolijk terug met een nieuw boek De regels van de sport. Het boek behandelt vijftig actuele en opmerkelijke zaken uit het sportrecht 2013. Een must have voor alle sportrecht geïnteresseerden.


Als twee voetbalteams in de laatste wedstrijd van de competitie beide kampioen kunnen worden, en hun tegenstanders verslaan met 67-0 en 79-0, moet er wel sprake zijn van match fixing. Dat is het moment voor de sportjuristen om aan de bal te komen.
Mr. Maarten Vrolijk is er zo een – naast jurist is hij een groot liefhebber van sport. In deze bundel verzamelt hij wederom een groot aantal spraakmakende sportrechtzaken, dit keer uit 2013. Het zijn kwesties over aansprakelijkheid, arbeidsrelaties en belastingen, maar ook corruptie, supportersgeweld, discriminatie en doping in de DDR passeren de revue – en nog veel meer a-sportiviteit.
Dat maakt sport buiten het veld of het parcours minstens zo interessant als de sport binnen de lijnen. Want juist dáár komen we in aanraking met intellectuele eigendomskwesties, sportreclame en selectiegeschillen als bronnen van onenigheid. Sportiviteit krijgt tussen rechters en arbitragecommissies een heel andere betekenis dan tussen sporters, hun bonden, spelersmakelaars, supporters en sportjournalisten.
Omdat de juridische scheidsrechters de regels van de sport op hun eigen manier uitleggen en handhaven, levert ook dit boek weer verrassende sportieve inzichten op. Deze uitspraken worden door schrijver voorzien van een soms kritisch commentaar op de scheidsrechter.
Auteur: mr. Maarten M. Vrolijk
November 2014
x + 208 pagina’s
€ 24,95
ISBN 978-90-8863-147-4


Bestellen kan HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten