maandag 23 april 2012

Ook turnster Van Gerner wint kort geding: voordracht Masela voorbarig


Zutphen  , 23-4-2012 
Turnster Céline van Gerner houdt kans op deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De kortgedingrechter stelt Van Gerner in het gelijk en oordeelt dat de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) te snel is geweest met de voordracht van Wyomi Masela.

Vormbehoud tonen


Eerst nadat Van Gerner in één van de wedstrijden van de komende maanden vormbehoud heeft getoond, kan een keuze worden gemaakt tussen haar en Masela. De KNGU zal de resultaten van die wedstrijden moeten meewegen bij de uiteindelijke keuze.

Sportagenda komende maanden


Van Gerner heeft nog geen vormbehoud kunnen tonen tijdens het testevent van januari 2012 in Londen en Masela wel. Dat is echter nog geen reden om Masela aan te wijzen. De reglementen schrijven namelijk voor dat vormbehoud nog getoond kan worden tijdens wedstrijden, die de komende maanden op de sportagenda staan.

Regels KNGU in strijd met NOC*NSF
Volgens de KNGU was zij op grond van haar eigen regels gehouden om binnen vier weken na het testevent een voordracht te doen. De betreffende regel is echter in strijd met de regels van NOC*NSF.

Wammes en Zonderland

In maart oordeelde de rechter dat de KNGU ook te snel was met de voordracht van Epke Zonderland.

Uitspraken: BW3598, BV7877

Geen opmerkingen:

Een reactie posten