zondag 26 augustus 2012

Arbitragecommissie KNVB: AGOVV tegen Van Arum ontbinding arbeidsovereenkomst trainer



De feiten
Van Arum is sedert 1 juli 2012 in dienst bij AGOVV Apeldoorn in de functie van trainer/coach van de A-selectie, zulks tegen een bruto salaris van thans € 60.000,00 bruto per jaar. AGOVV  verzoekt om ontbinding van de arbeidsovereenkomst met Van Arum met ingang van 1 augustus 2012. (Het lijkt alsof de data in de beslissing niet kloppen: Van Arum zou immers maar een maand in dienst zijn geweest red.)
AGOVV stelt dat tussen partijen een verschil van inzicht is ontstaan over het door Van Arum bij AGOVV  gevoerde en te voeren technische beleid, als gevolg waarvan een vruchtbare samenwerking niet langer mogelijk is, althans partijen geen voordeel biedt. Daarbij stelt AGOVV dat Van Arum in de visie van AGOVV niet meer past in de technische staf, als gevolg waarvan een verschil van inzicht is ontstaan. AGOVV wenst vanwege de magere resultaten over het afgelopen en het huidige seizoen een reorganisatie door te voeren binnen de technische staf. Naar het oordeel van AGOVV is zij erbij gebaat om een andere indeling van de technische staf te maken, waarbij voor Van Arum niet langer een rol als trainer/coach, dan wel een rol in een andere functie is weggelegd.
Van Arum kan zich niet vinden in de visie van AGOVV en verzet zich daarom tegen de ontstane situatie. Wel erkent hij dat er gaandeweg een verschil van inzicht is ontstaan tussen hem en AGOVV over de wijze waarop de door hem beklede functie binnen AGOVV dient te worden uitgevoerd. Voorts erkent Van Arum dat partijen meerdere malen hebben
getracht om op één lijn te komen, maar dat het verschil van inzicht onoverbrugbaar is, zodat een beëindiging van het dienstverband op dit moment de enige oplossing lijkt.

Beslissing
De arbitragecommissie gaat over tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Al met al acht de arbitragecommissie de door AGOVV aangeboden beëindigingsvergoeding van € 33.250,00 bruto bij een ontbinding van de arbeidsovereenkomst met ingang van 1 augustus 2012 billijk.

De uitspraak staat HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten