dinsdag 26 maart 2013

Turncoach wint kort geding




De gymanstiekbond KNGU mag zich niet meer negatief uitlaten over voormalig bondscoach Frank Louter. De bond moet bovendien eerdere uitlatingen rectificeren op haar website en in de tijdschriften Gym en Gymsport.nl. Dat heeft de rechtbank Oost-Nederland vandaag bepaald in een kort geding van Louter tegen de bond.

Beschuldigd
De coach kwam in opspraak toen vroeger topturnsters hem in het blad Helden beschuldigden van mishandeling. De wijze waarop de KNGU zich heeft uitgelaten naar aanleiding van de artikelen in Helden en de onmiddellijk door de KNGU gemaakte excuses wekken ten onrechte de suggestie dat de KNGU na onderzoek heeft geconcludeerd dat sprake is van wantoestanden en misdragingen door - onder andere - Louter. Nu het onderzoek waar de KNGU naar verwijst niet naar behoren is uitgevoerd, zijn de uitlatingen van de KNGU over wantoestanden vooralsnog niet waargemaakt en evenmin op goede gronden voor waar te houden.

Onrechtmatig
De handelwijze van de KNGU is onrechtmatig tegenover eiser. Het recht van Louter op bescherming van zijn eer en goede naam weegt zwaarder dan het belang van de KNGU om zich op haar manier te uiten.

De uitspraak staat HIER

Bron: rechtspraak.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten