woensdag 14 augustus 2013

Boek: Rechters als scheidsrechters "Vijftig actuele en opmerkelijke zaken uit het sportrecht"

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een overzicht van de belangrijkste arbitrage en gerechtelijke uitspraken van de afgelopen drie jaar is dit een interessant boek.
Het boek is HIER te koop

Voorwoord
Een keeper die een zware tackle uitdeelt. Voetballers die hun vertrekpremie mislopen. Golfbanen in natuurgebieden. Atleten die niet naar de Olympische Spelen mogen, terwijl ze wel aan de sportieve voorwaarden voldoen. Wanpresterende spelersmakelaars, corruptie en matchfixing, dopingstraffen en spreekkoren – het zijn allemaal sportonderwerpen met juridische raakvlakken en grote aandacht van het publiek.
Sport is actie, emotie maar ook recht. Winnaars op het veld kunnen verliezers zijn in de rechtszaal – en andersom. En steeds vaker vindt de derde helft plaats voor een arbitragecommissie. Dat sport ook dáár leeft, laat dit boek overduidelijk zien.

Mr. Maarten Vrolijk selecteerde vijftig bijzondere binnenlandse en buitenlandse sportrechtzaken uit 2012 en 2011, op het gebied van onder meer arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, belastingrecht, bestuursrecht, strafrecht, intellectuele eigendomsrecht en Europees recht. De zaken gaan over de voetballer die wegens contractbreuk wereldwijd werd geschorst, over stadionverboden, over corrupte FIFA-bazen en matchfixende sporters, over de openbaarmaking van het Nederlandse bid voor het WK Voetbal, over de volgauto die bij een wielerwedstrijd toeschouwers aanrijdt, over de naam van een sporter als merk, over doping – en tal van andere (on)sportieve juridische zaken.

Eén-nul mag in de sport een mooie uitslag zijn, in het sportrecht draait het meestal om de nuance, waarbij beide partijen soms een beetje winnen en een beetje verliezen. Vaak blijft deze nuance in de media onderbelicht. Deze bundel beoogt inzicht te geven in deze complexe maar populaire materie.

Mr. Maarten Vrolijk is als jurist gespecialiseerd in sportrecht. Hij adviseert en voert procedures in binnen-en buitenland over sportgerelateerde onderwerpen als doping en selectiegeschillen voor kampioenschappen. Tevens treedt hij op als legal counsel bij organisatie van sportevenementen. Hij was eerder als redacteur verbonden aan het sportjuridische tijdschrift Sportzaken en publiceerde over staatssteun aan profclubs en belastingfraude in de sportwereld.

Juli 2013
X + 248 pagina’s
€ 24,95

ISBN 978-90-8863-115-3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten