dinsdag 21 april 2015

UvA Arbeid en Sportcongres: 10 jaar Arbeid en Sport

Datum
12 juni 2015 12.30 - 17.30

Congres
Op vrijdag, 12 juni 2015 vindt het congres "10 jaar Arbeid en Sport plaats.

Sprekers:
Prof. dr. R. Parrish, mr. J.H. Bennaars, dr. R.C. Branco Martins en mr. J. Jacobsen Jensen

Panelleden:
Mr. H.W. Kesler, mr. M.P. Nan, mr. F.M. de Weger en mr. C.M. Warners

Waarom?
Op 12 juni 2015 vindt het eerste UvA Arbeid & Sport Congres plaats. Aanleiding is het 10-jarig jubileum van het vak Arbeid & Sport. Bovendien is het 20 jaar geleden dat het Europese Hof het voor de praktijk belangrijke Bosman-arrest wees. In de afgelopen 10 jaar is het vak veranderd en meegegaan met de rechtsontwikkeling van het sportrecht in het algemeen. Sportrecht is in de loop der jaren een breder begrip geworden en raakt naast het arbeidsrecht ook andere rechtsgebieden zoals intellectueel eigendomsrecht en reclamerecht. Tegelijkertijd is Arbeid en Sport onveranderd een complex vakgebied gebleven waarop Europees recht, nationaal recht en reglementen van internationale en nationale sportbonden van toepassing is.

Wat?
Het congres heeft tot doel een overzicht te bieden van de ontwikkelingen in het vakgebied. Aan de orde komt, in een Engelstalige  bijdrage, de impact van Europese regelgeving in de afgelopen 20 jaar na het Bosman-arrest. Ook wordt stilgestaan bij de Wet werk en zekerheid die het ontslag- en flexrecht wijzigt en de weerslag daarvan op arbeidsrelaties in de sport.  De voetbalsector en de ontwikkelingen daarin komen uitgebreid aan de orde. Ten slotte is er aandacht voor de verbreding van het rechtsgebied in een bijdrage over marketing in sport en wordt stilgestaan bij onder andere sponsorcontracten.

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor de advocaat en praktijkjurist die in zijn dagelijkse praktijk te maken heeft met arbeidsrelaties in de sportsector en voor arbeidsrechtjuristen die het arbeidsrecht eens vanuit een ander perspectief wil bezien. Het congres biedt zowel bijdragen met academische diepgang als meer praktische bijdragen. Door de opzet waarbij na elke bijdrage een paneldiscussie wordt gevoerd door en met een deskundig panel is interactie gegarandeerd. Er is ruimte voor discussie en vragen.
Het congres wordt afgesloten met een borrel.

Prijs en punten
Het inhoudelijk gedeelte van het congres duurt 4 uur. Het congres is door de NOvA erkend en levert 4 NOvA PO punten op. De prijs bedraagt € 360,-, inclusief ontvangst met een broodje en een borrel.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via 10-jaar-arbeid-en-sport@uva.nl. Nadat uw aanmelding is bevestigd ontvangt u studiemateriaal.

Bron: www.uva.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten