maandag 4 juni 2012

Nieuwe site over sport en belasting gepubliceerdVanaf vandaag vindt u alle informatie over sport en belasting op onze (van de belastingdienst red.) internetsite bij Sport en belasting. Op deze nieuwe site komen de relevante onderwerpen voor bestuurders van sportverenigingen en organisatoren van sportevenementen aan bod.
Als bestuurder van een sportvereniging of organisator van een sportevenement kunt u met belastingen te maken krijgen, zoals btw en loonheffingen. Deze en andere onderwerpen komen aan bod op de nieuwe site. Daarbij linken we voor uitgebreide informatie zo veel mogelijk naar informatie ergens anders op onze internetsite. Bijvoorbeeld voor meer informatie over het aftrekken van voorbelasting of over het aanmelden als werkgever.
Meer informatie HIER

Bron: Belastingdienst 01-06-2012


update 8 juni 2012:
Voor verenigingen die met overeenkomsten van opdrachten/VAR verklaringen werken is het volgende artikel lezenswaardig:

Let op bij het aangaan van overeenkomst van opdracht
Wanneer een sportorganisatie een trainer inhuurt op basis van een overeenkomst van opdracht, hoeft deze als opdrachtgever geen loonbelasting en sociale verzekeringspremies in te houden. Ook is de sportorganisatie niet gebonden aan arbeidsrechtelijke bepaling uit de Wet minimumloon en minimumvakantietoeslag en de Wet flexibiliteit en zekerheid. Daarnaast heeft de sportorganisatie geen loondoorbetalingverplichting bij vakantie of ziekte van de trainer. Zo bezien lijkt een overeenkomst van opdracht dus alleen maar voordelen te hebben. Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten