maandag 11 juni 2012

Wanneer is EK-pool verboden?


Wanneer is EK-pool verboden?


'Ik heb gehoord dat een EK-pool in kroegen verboden is. Geldt dit ook voor op de werkvloer?'

Antwoord:
De overheid maakt bij het toezicht op kansspelen onderscheid tussen het houden van een voetbalpool in besloten kring enerzijds en bedrijfsmatig uitgevoerde kansspelen anderzijds. In besloten kring zijn kansspelen niet verboden, bedrijfsmatig opgezette kansspelen daarentegen wel.

Wet op de kansspelen
Een voetbalpool valt onder de Wet op de kansspelen. Zolang dit in besloten kring plaatsvindt, is dit niet verboden. Voetbalpools op de werkvloer, met vrienden of binnen een vereniging vallen hier ook onder. 

Ook een EK-pool op bescheiden schaal voor de klanten van een café is doorgaans geen probleem. Dit wordt echter anders als het gaat om pools waarin om aanzienlijke geldbedragen gespeeld wordt of waar via internet iedereen geld kan inleggen. De grootste prioriteit voor de handhavende instantie, de kansspelautoriteit, ligt echter bij het aanpakken van grootschalige en/of bedrijfsmatig uitgevoerde illegale kansspelen.

Kansspelbelasting!
Houd wel rekening met de fiscus als je de EK-pool hebt gewonnen. Is de prijs hoger of meer waard dan 454 euro, dan betaal je 29% kansspelbelasting


Bron: jurofoon.nl

Zie ook dit bericht van de kansspelautoriteit, naar aanleiding van berichten in de Telegraaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten