maandag 9 juni 2014

Gokken op het WK: wat mag wel en wat mag niet bij deelname voetbalpool?


Wanneer je als consument meedoet aan een voetbalpool gelden er verschillende regels. Wat wel en niet is toegestaan hangt af van een aantal elementen.

Toegestaan: zonder inleg
De eerste vraag die belangrijk is, is of er sprake is van een inleg. Er zijn uiteraard in huiselijke kring gevallen mogelijk waarbij dit niet het geval is waarbij het vooral gaat om de eer, de onderlinge spanning en het competitie gevoel. Daarnaast wordt er ook geen inleg gevraagd wanneer een kansspel als een promotionele actie wordt georganiseerd door een commercieel bedrijf.
Voor het organiseren van promotionele kansspelen kan geen vergunning worden verleend op grond van de Wet op de kansspelen. Indien echter wordt voldaan aan de voorwaarden zoals beschreven in de Gedragscode promotionele kansspelen 2014(175 kB), is het toegestaan een pool als promotioneel kansspel te organiseren of eraan deel te nemen.

Met inleg
In Nederland heeft De Lotto (Toto) als enige aanbieder een vergunning voor het aanbieden van betaalde weddenschappen op voetbalwedstrijden.
Zonder een vergunning is het organiseren van een pool mét inleg op grond van de Wet op de kansspelen alleen toegestaan indien deze pool besloten en niet-bedrijfsmatig wordt georganiseerd. Bij besloten gelegenheden kunt u bijvoorbeeld denken aan een pool binnen een vriendenkring of op het werk.

Niet toegestaan
Wat niet is toegestaan is (semi)professioneel, bedrijfsmatig aanbod met een commercieel oogmerk. Van dergelijk aanbod is sprake indien er op geregelde en stelselmatige wijze gelegenheid wordt gegeven tot deelname, bijvoorbeeld door het huren van een zaal, het heffen van entreegeld, en/of te adverteren.


Stroomschema


Belastingen
Wanneer het prijzengeld meer dan 454 euro bedraagt moet er 29 procent kansspelbelasting worden afdragen aan de belastingdienst.
Zie hierover:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten