maandag 23 juni 2014

Licentievergoedingen om het WK 2014 op grote schermen te laten zien

Naar aanleiding van het bericht in Metro: "Kroegbazen blijven zich verzetten tegentelevisie-licentieplicht" het volgende.

Videma is aangewezen om bij publieke vertoning van deze wedstrijden namens NOS/FIFA de zogenaamde Public Viewing rechten te regelen.
 Als u in 2014 een WK-evenement organiseert en één of meer WK wedstrijden vertoont, dient u te beschikken over een WK 2014 Licentie. De daaraan verbonden vergoeding is afhankelijk van het aantal wedstrijden en het maximaal aantal kijkers.

De vraag is of de vergoedingen niet te hoog zijn. Zie hierover :"Is de heffing voor voetbal in de kroeg te hoog?" (Red.)

Let op: Als u de WK licentie aanvraagt, accepteert u naast de reguliere licentievoorwaarden van Videma ook de aanvullende voorwaarden. Deze voorwaarden houden vooral verband met het beschermen van de belangen van de officiële FIFA sponsors. Belangrijkste regel is dat het niet is toegestaan dat een concurrent van een officiële sponsor zich direct of indirect met een WK vertoning associeert.

Via onze speciale aanvraagpagina kunt u eenvoudig en snel de licentie aanvragen voor de wedstrijd(en) die u gaat vertonen.

Indien u verdere toelichting wenst, bijvoorbeeld over de aanvullende voorwaarden, kunt u contact opnemen via info@videma.nl.

Vertoning in 3D/Bioscopen
Videma kan geen toestemming verlenen voor vertoning van WK-wedstrijden in theaters en 3D in bioscopen. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot Rook Vlot (rook.vlot@videma.nl) of rechtstreeks tot FIFA (cinemalicensing@fifa.org).

Informatie voor gemeenten
Gemeenten die lokale organisatoren willen voorzien van informatie over Videma, kunnen de onderstaande documenten/teksten gebruiken:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten