zondag 24 februari 2013

Arbitragecommissie KNVB: ontbinding arbeidsovereenkomst Lammers en FC Eindhoven




Lammers is op 1 juli 2012 bij FC Eindhoven in dienst getreden als hoofdtrainer/coach van de eerste elftal selectie voor de bepaalde tijd van twee jaar, derhalve tot en met 30 juni 2014. Het laatstgenoten salaris van Lammers bedraagt € 4.000,00 bruto per maand. FC Eindhoven, heeft een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst trainer Lammers ingediend. FC Eindhoven verzoekt om ontbinding van de arbeidsovereenkomst per 1 maart 2013, onder toekenning aan Lammers en ten laste van FC Eindhoven van een bruto vergoeding ad € 50.000,00, door middel van een eerste betaling van € 15.000,00 bruto uiterlijk op 31 maart 2013 en een tweede betaling van € 35.000,00 bruto uiterlijk op 31 juli 2013.

Het geschil
Het geschil in deze zaak spitst zich toe op de vraag of de omstandigheden zodanig zijn veranderd, dat deze een gewichtige reden in de zin van artikel 7: 685 BW opleveren en de arbeidsovereenkomst mitsdien thans dient te worden ontbonden, al dan niet onder toekenning van een vergoeding.

Beoordeling van het geschil
FC Eindhoven stelt dat tussen partijen een onoverbrugbaar schil van inzicht bestaat omtrent de invulling en de vervulling van de functie door Lammers.
Partijen hebben getracht deze verschillen van inzicht te overbruggen, hetgeen, ondanks alle daartoe in het werk gestelde pogingen, niet is gelukt. Ten gevolge hiervan is naar het
oordeel van FC Eindhoven een onwerkbare situatie ontstaan. FC Eindhoven stelt dat Lammers terzake geen verwijt kan worden gemaakt.
Lammers erkent dat gaandeweg een verschil van inzicht is ontstaan tussen hem en FC Eindhoven over de wijze waarop door Lammers de bij FC Eindhoven beklede functie dient te worden uitgevoerd. Voorts erkent Lammers dat partijen in de achterliggende periode meerdere malen hebben getracht om op één lijn te komen maar dat het verschil van inzicht onoverbrugbaar is..
Lammers stelt dat nu het bestuur van FC Eindhoven kiest voor het belang van FC Eindhoven boven dat van hem, er voor hem geen reële mogelijkheid meer is om verder te functioneren.
Lammers wijst erop dat deze onwerkbare situatie op geen enkele wijze aan hem kan worden verweten.
Uit de voorgaande stellingen van partijen blijkt genoegzaam dat sprake is van een zodanige wijziging van omstandigheden dat daarom het verzoek tot ontbinding voor toewijzing gereed ligt. Niet gebleken of gesteld is dat Lammers enig verwijt kan worden gemaakt.

Beslissing
De arbitragecommissie ontbindt de arbeidsovereenkomst per 1 maart 2013, onder toekenning aan Lammers en ten laste van FC Eindhoven van een vergoeding van € 50.000,00

Het oordeel staat HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten